Certifikat signerat av Richard Bandler -en av skaparna av NLP

 

Ta kontroll över ditt liv och lär dig utveckla dig själv och andra
med NLP och hypnos

PERSONLIG UTVECKLING NÄR DEN ÄR SOM BÄST

För bästa resultat är denna kurs uppdelad i tre moment:

Våren 2024

Moment 1:  10, 11, 12   april 2024
Moment 2:  24, 25         april 2024
Moment 3:   7, 8            maj 2024

Kursen hålls i våra lokaler, Praesto Training Center, S:t Eriksgatan 9 i Stockholm.

 

 


OBS!
Om du anmäler dig nu är du bland de första som anmäler sig och då ingår en VIP-session med Fredrik Praesto i samband med kursen.

Våren 2024 anmäl dig här    4 VIP-platser kvar

 

-Har du någonsin undrat varför vissa människor är extra framgångsrika inom sina områden?
-Skulle du vilja uppnå excellens i något sammanhang?

-Vill du lära dig hemligheten bakom framgång och samtidigt kunna påverka andra i rätt riktning?

Boka in dig på kursen NLP Practitioner och Hypnos för att öppna upp en ny värld av möjligheter.

Du har redan tillgång till det mest kraftfulla verktyg som är känt hos mänskligheten -din hjärna. Med rätt metoder kan du nå din fulla potential.
Neuro- Lingvistisk Programmering (NLP) utgår från beprövade tekniker för att ge dig “koden” till hjärnan och används av topp-coacher över hela världen.
   Du får kontroll över dina känslor, tankar och beteenden på en nivå som du kanske aldrig trott var möjlig. NLP och hypnos är en oslagbar kombination om du vill förändra dig själv eller andra. Så ta chansen nu och gå framåt i din utveckling.

 

 

Den bästa inlärningsmetoden:

Precis som NLP-skaparen Richard Bandler använder vi oss av accelererad inlärning och alternativa medvetandetillstånd för att du ska lära dig snabbt och enkelt medan du samtidigt har fantastiskt kul. Denna typ av inlärning gör att du får enormt mycket mer erfarenhet och kunskaper än vid traditionell skolinlärning. Strategierna installeras på både en medveten och omedveten nivå.
Vi tror inte på att nöta in information och lära sig saker utantill. Om du skall bli en skicklig NLP-practitioner måste teknikerna och synsättet bli naturliga mönster på en omedveten nivå. På det sättet kommer du i din vardag helt automatiskt att använda de saker du lärt dig.
   Precis på samma sätt som du en gång lärt dig cykla, vilket sedan blivit ett omedvetet mönster så att du i dag kan cykla samtidigt som du tänker på något annat. Därför kan vi erbjuda kanske den bästa kursen till NLP practitioner och samtidigt hålla ett bra pris.

Denna kurs tjänar fler syften. Dels att du själv utvecklas, att du lär dig utveckla andra och att du lär dig hur du kan använda dessa tekniker för att nå dina mål. NLP practitioner och Hypnos innefattar också tekniker för att påverka andra på ett positivt sätt. Många gånger utan att de själva är medvetna om det. Du blir guidad i din inlärning och får öva så att metoderna sitter och blir en del av din vardag. Du kommer att få upp ögonen för hur människor fungerar, ofta efter helt omedvetna mentala program och hur du kan förstå och förändra dessa program för det resultat du vill uppnå.
Här är ett klipp där NLP-grundaren Richard Bandler berättar vad en licensierad NLP-Trainer gör.

 

Vad skiljer våra utbildningar från andra som finns på marknaden?

 • Praesto Training AB är det enda institutet i Stockholm som certifierar via någon av grundarna av NLP.
 • Fredrik Praesto lär dig kombinera NLP med hypnos vilket är en oerhört kraftfull kombination.
 • Fredrik Praesto har coachat tusentals klienter och har en enorm praktisk erfarenhet
 • NLP lärs genom att göra och genom erfarenheter snarare än traditionell kunskapsinhämtning.
 • Fokus på att du som deltagare ska integrera och tillämpa dina kunskaper.

 

Var noga när du väljer NLP-utbildning.
Det finns en hel del oseriösa aktörer och många som enbart lär ut teoretisk kunskap. Ofta gömmer de sin begränsade erfarenhet bakom “kvaliteter” som antal timmar kursen ska innehålla eller “seriösa” institut som egentligen inte alls är kopplade till skaparna av NLP. När du väljer utbildning bör du säkerställa att de som ska träna dig har stor egen praktisk erfarenhet och själva kan demonstrera resultat. Society of NLP är internationellt kanske det största institutet och när du blir certifierad via denna organisation har du en kvalitetsstämpel som är giltig över hela världen. Inom Society of NLP tillämpar vi accelererad inlärning och använder NLP för att lära dig NLP.

 

 

Lär dig av de bästa!

Fredrik Praesto (HypnosTrainer & NLP-trainer) och (ibland) Alexander van Riesen (NLP-trainer) kommer att se till att du lär dig massor samtidigt som du har en fantastisk och rolig upplevelse.
Deltagarnas snittbetyg på senaste utvärderingen av kursen var 4,9 av 5.0.

NLP skapades av Richard Bandler och John Grinder. De har gått skilda vägar och har varsin organisation som certifierar i NLP. Grinders institut heter ITANLP (ej att förväxla med INLPTA) och Bandlers institut är Society of NLP. Vi har valt Richard Bandlers institut av ett antal specifika anledningar.

Praesto Training är det enda institutet i Stockholm som certifierar via någon av de två grundarna av NLP.

Society of NLP certifierar via Richard Bandler, en av de två NLP-grundarna. Organisationen har kvalificerade utbildningar över hela världen. Inom Society of NLP använder man teknikerna inom NLP för själva inlärningen. En skicklig tränare lär ut genom att installera tekniker omedvetet. NLP lärs genom att göra och genom erfarenheter snarare än traditionell kunskapsinhämtning. Accelererad inlärning tillämpas och därför läggs ingen vikt vid antal timmar eller utbildningens längd. Fokus finns i stället på att deltagarna ska kunna integrera och tillämpa sina kunskaper.

Certifikat signerat av medgrundaren Richard Bandler, hans co-trainer John LaValle och Fredrik Praesto.
Du erhåller också ett diplom för utförd hypnosträning och du kan certifiera dig i grundläggande hypnos via International Hypnostists Guild.

Här hittar du ett klipp där Richard Bandler förklarar vad NLP är

 

 

   Certifierad NLP Practitioner via society of NLP

 

   Certifiering i “Basic Hypnosis” via International Hypnotists Guild

 

 

Du lär dig bland annat:

 • Direkt självförtroende och motivation
 • Effektiva Hypnosinduktioner
 • Styr dina känslor och kontrollera ditt liv
 • Eliminera fobier och rädslor på rekordtid
 • Kommunicera med elegans
 • Hypnos för coaching
 • Påverkan & inflytande
 • Förändra beteenden hos dig själv och andra
 • Läsa vad andra tänker
 • Milton-modellen (conversational hypnosis)
 • Meta-modellen (hitta djupstrukturen i kommunikation)
 • …och mycket mer

Begränsat antal platser, anmäl dig nu!

 

 

Anmäl dig nu

Våren 2024     4 VIP-platser kvar

Pris: 23.500:- + moms (29.375 inkl. moms)

(För dig som gått kursen “lär dig hypnos på två dagar” är priset 20.500:- +moms 25.625 inkl. moms)

Kursavgiften faktureras med betalningsvillkor 30 dgr netto, dock senaste betalningsdag tre vardagar innan kursstart.
Pris för certifikat (frivilligt) ca 200 USD (ca 2000 kr + moms) tillkommer. Kursmateriel och kaffe ingår.

 

 

R E F E R E N S E R


Ola Liljendahl -Polis
”NLP Practionerutbildningen är tveklöst den bästa utbildningen jag någonsin har gått. Jag lärde mig otroligt många konkreta verktyg för att hjälpa andra och mig själv att utvecklas och fungera bättre. Rekommenderas verkligen!”

Thomas Kronberg -Företagare, konsult
”Fredrik har förmågan att göra sina kurser såväl praktiskt levande som roliga. Detta skapar en mycket positiv miljö för inlärning. Jag har haft stor nytta av de kraftfulla verktyg som NLP-Practitioner givit mig på ett såväl personligt- som professionellt plan. Jag kan starkt rekommendera Fredrik och kursen. ”

Lovisa Månsson -Coach
”Ett stort tack för fantastiskt fina kursdagar. En av de absolut bästa kurser jag gått!”

 

Lär dig av en mästare

Fredrik Praesto har anlitats av SÄPO, Karolinska Institutet och Handelshögskolan (advanced management program). Han är hypnoscoach och har hjälpt tusentals människor till förändring och framgång.
   Han är dessutom en av de få i världen som behärskar scenhypnos. Fredrik är författare till boken Hypnotisörens Hemligheter och medförfattare till boken HypnoThinking med Igor Ardoris. Han har anlitats som expertvittne i Hovrätten, är handledare åt psykologer och har medverkat i otaliga TV- och radioprogram inklusive Nyhetsmorgon, Malou efter tio, EKG, Vakna med the voice, Morgonpasset m.fl.

 

 

 

 

Vad är NLP?

NLP ( NeuroLingvistisk Programmering) började med att Richard Bandler och John Grinder studerade framgångsrika terapueter. I en djungel av olika terapiformer och teorier fanns det ett fåtal som faktiskt fick bra resultat med sina patienter. De tre viktigaste terapeuterna som studerades var familjeterapeuten Virginia Satir, gestaltterapeuten Fritz Pearls och hypnos-terapeuten Milton H. Erickson.
   Utgångspunkten var att genom att studera hur dessa personer gjorde och sedan göra på samma sätt borde man få samma resultat. Denna process kallas för modellering och har sedan använts i en rad olika sammanhang; från konstnärer, musiker och idrottare till affärsmän, ledare och entreprenörer.

Eftersom NLP till stor del handlar om att studera och modellera strukturen i det subjektiva tänkandet räcker det inte med att studera bara handlingar utan än viktigare är att studera hur personen tänker. En ofta omedveten process där NLP-verktyg underlättar att få fram den relevanta informationen. Utifrån dessa modelleringar har man sedan tagit fram ett antal framgångsrika mentala strategier och tekniker som är en stor del av verktygslådan inom NLP.

NLP kan användas inom ett flertal olika områden. En stor del är självhjälp där du kan förändra dina subjektiva modeller och optimera dig själv. Låt denna kurs bli en del av din egen resa till nya höjder. NLP har också fantastiskt effektiva tekniker för att coacha klienter. Här är också kombinationen hypnos och NLP mycket effektiv.

Dessutom kan teknikerna användas för att påverka, kommunicera, förhandla och kanske framför allt till att förstå hur andra människor tänker och fungerar. Genom gester och ord ”läcker” vi hela tiden information om hur vi tänker. När du lär dig tolka denna information på rätt sätt har du ett effektivt verktyg till att förstå andra människor. Ofta bättre än de förstår sig själva. Med denna förståelse kan du sedan förändra, förbättra och optimera dig själv och andra.

NLP är i sig inte en vetenskap utan utgår från att skapa modeller av det som fungerar bra. Det hindrar inte forskning om NLP. Den första forskaren som disputerade och tog en doktorsexamen i NLP var Jane Mathison. Här hittar du hennes examensarbete

Några andra studier nedan:

The effect of neuro-linguistic programming on occupational stress in critical care nurses

Efficacy of neurolinguistic programming training on mental health in nursing and midwifery students.

Evidence-based Neuro Linguistic Psychotherapy: a meta-analysis.

The Effects of Clinical Hypnosis versus Neurolinguistic Programming (NLP) before External Cephalic Version (ECV) 

NLP-wiki sammanställning om forskning

Kommunikation

NLP innehåller ett antal modeller för effektiv kommunikation där meningen med kommunikationen är resultatet du får. Eftersom kommunikation till stor del handlar om ord och hur de påverkar människor har vi lagt ned ett stort arbete på att anpassa NLP till det svenska språket. Kroppsspråk är mycket viktigt (men myten om sju procent stämmer inte) och i NLP Practitioner & Hypnos får du lära dig även optimalt kroppsspråk för en kongruent kommunikation. Richard Bandler håller ju sina utbildningar på engelska som fungerar lite annorlunda än det svenska språket. Det går alltså inte att bara översätta modellerna rakt av utan de måste anpassas. När du lär dig NLP hos oss är du garanterad att det fungerar lika bra på svenska.

 

Anmäl dig här
4 VIP-platser kvar 

Pris: 23.500:- + moms (29.375 inkl. moms)
(För dig som gått kursen “lär dig hypnos på två dagar” är priset 20.500:- +moms 25.625 inkl. moms)

Kursavgiften faktureras med betalningsvillkor 30 dgr netto, dock senaste betalningsdag tre vardagar innan kursstart.
Pris för certifikat Society of NLP (frivilligt) ca 200 USD (ca 2000 kr + moms) tillkommer. Pris för certifikat IHG (frivilligt) 600:-
Kursmateriel och kaffe ingår.